BIOGRAFIE HERMAN KOCH


Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker en schrijver. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005).

In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Herman Koch wereldberoemd werd. De rechten van Het diner werden aan maar liefst 40 landen verkocht en de roman stond maandenlang op de Nederlandse bestsellerlijst(en) en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Wereldwijd werden er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Begin 2017 zal de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première gaan.

Zomerhuis met zwembad, dat eveneens een groot succes was, verscheen in 2011. De roman werd in 18 talen gepubliceerd en er werden in Nederland meer dan 350.000 exemplaren van verkocht. Kochs meest recente roman, Geachte heer M., werd in 2014 lovend ontvangen.


INTERVIEWS HERMAN KOCH


‘Zomerhuis met zwembad is een portret van iemand die direct voluit gaat, alles zegt wat hij vindt en met niemand rekening houdt. Heerlijk, om dat allemaal op te schrijven’

Herman Koch in een interview met BOEK Magazine

 

Koch: ‘Met fantasie kun je een uitvinding doen’

Herman Koch over zijn nieuwe boek en creatief denken... Arts in spe